Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mooimergelland.nl

Inloggen of inschrijven

Het jaar Bemelen 1000+ gaat van startAls de kerstversiering en de vuurwerkresten opgeruimd zijn, maakt Bemelen zich op voor de viering van zijn (minstens) duizendjarige bestaan. De opening van het feestjaar ‘Bemelen 1000+’ vindt plaats op, 17 januari, de feestdag van Sint Antonius Abt – Sint Tuënis. Een feest dat door de eeuwen heen veel pelgrims naar Bemelen gebracht, zowel voor de Antoniusmis als voor de de aan die mis gekoppelde winterkermis.

Op woensdag 17 januari 2018 om 10.00 uur wordt de traditionele Antoniusmis opgedragen. Dan wordt ook de nieuwe Bemelse vlag officieel gepresenteerd en door de pastoor gezegend. Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten zijn uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Aan de mis zal worden meegewerkt door het Sint-Ceciliakoor en het Sint-Antoniuskoor, een samenwerking die niet gebruikelijk is. Daarmee wordt hopelijk ‘de toon gezet’ voor onze eerdere oproep aan verenigingen om dit jaar vooral ook samen iets te organiseren om Bemelen 1000+ extra cachet te geven.
 Na de mis is er natuurlijk de winterkermis in en rond Roemer’s café. Naast de gebruikelijke attracties worden er dit jaar ook nog wat verrassingen voorbereid. Daarvan wordt u tijdig op de hoogte gesteld, zodat niemand iets van de start van Bemelen 1000+ hoeft te missen…

Vlaggen

Na de bekendmaking in de vorige Tump zijn er liefst 160 gevelvlaggen besteld en daarbij ook 8 (grotere) mastvlaggen en een hele grote vlag voor de kerktoren. Dat is een geweldig aantal, meer dan de stuurgroep durfde hopen. Een teken dat het ‘dorpsgevoel’ in Bemelen nog steeds leeft! De vlaggen zullen begin januari bij u thuis worden bezorgd, in ieder geval op tijd om het dorp op 17 januari feestelijk aan te kleden. En daarna kan natuurlijk bij alle feestelijke gebeurtenissen in het dorp de vlag uit. De eigen Bemelense vlag.

Na 17 januari

Na 17 januari staan nog veel activiteiten op het programma. Op diverse plaatsen in het dorp worden op gezette tijden posters opgehangen waarop deze worden aangekondigd. In januari is er op zaterdag 20 januari een zitting CV de Berggeitte waarbij de (millennium)prins wordt geproclameerd. Op zondag 21 januari worden in de kerk als vanouds de pelgrims ontvangen ter gelegenheid van St. Antonius Abt en zal er ook een broodzegening zijn.

Meer weten? Houd dan elke maand de Tump in de gaten en volg ons op www.facebook.com/Bemelen1000plus en www.beleef-bemelen.nl.
 Heeft u vragen – of ideeën voor leuke activiteiten in het kader van Bemelen 1000+, mail ons dan op bemelen1000@gmail.com.


Deel dit bericht!