Mooimergelland.nl

Inloggen of inschrijven

Lezing en concert Maand van de Romantiek

MAAND VAN DE ROMANTIEK IN HET URSULINENCONVENT

Veel lezingen en concerten in september

Rondom het thema 75 jaar Liberation, Oorlog en Vrede, Bezetting en Vrijheid vinden in september, tijdens de traditionele Maand van de Romantiek, tal van lezingen en concerten plaats in Museum Het Ursulinenconvent. Deze week een lezing van dr. Ludwig Geijsen en een pianorecital van Michelle Powell.

Europa, een romantisch project? Over zin en onzin van grenzen

Op vrijdag 7 september neemt onze museumfilosoof dr. Ludwig Geijsen zijn toehoorders mee op een filosofische reis over de grens heen.
Aanvang: 20.00 uur
 Entree: € 5,- of vrij met passe-partout.

Zondag 8 september een pianoconcert van Michelle Powell

Finding Freedom, Artistic expression in the nineteenth century

Tijdens dit pianorecital speelt Michelle Powell werken van Beethoven, Brahms, Rachmaninov en Mendelssohn. Met haar programma sluit ze naadloos aan bij het thema van deze maand: Oorlog en Vrede, Bezetting en Vrijheid. Met werken van de vrijheidslievende componisten Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Sergei Rachmaninov en Felix Mendelssohn-Bartholdy onderstreept zij zowel het romantische aspect van de 19e eeuw als ook het revolutionaire karakter van dit tijdperk.   

Haar programma typeert zij met de titel FINDING FREEDOM


Aanvang 16.00 uur
 Entree: 12,50 of vrij met passe-partout

Meer informatie over de Maand van de Romantiek op de website van het museum www.ursulinenconvent.com en op de Facebookpagina van het Ursulinenconvent.

Om alle evenementen in de Maand van de Romantiek te bezoeken is een passe-partout verkrijgbaar à € 45 via de balie van het museum, Breusterstraat 27 in Eijsden of tel.043 3730202.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.